Actualitat Política

El PVI lamenta l’enderrocament del Pont Roig, «s’ha destruït part de la història

lunes, 21 enero de 2019 | Categorias: Actuaciones, Nota de prensa, Noticias, Rueda de prensa, TV, Videos

#VinaròsPerDamuntDeTot

La construcció del carril lúdic esportiu a l’Ermita ja s’ha cobrat la primera víctima amb l’enderrocament de l’única arcada original del primitiu Pont Roig que va quedar en peu després que la gran riuada del segle XIX se l’emportés per davant.


Per molt que els tècnics de l’organisme que determina les zones inundables l’aconselli, el fet que aquesta arcada quedés i contínues en peu fins al seu enderrocament ja justifica de per si la seva conservació per la poca incidència que va tenir en l’evacuació de l’aigua d’aquella gran riuada i que tindrà en la propera.


Creiem que enderrocant la plataforma i els pilars de formigó construïts en substitució dels arcs de volta que aquella gran riuada es van dur i, si de cas, enfonsant uns centímetres més la llera del riu sota la nova plataforma que construiran, ja hagués hagut més que de sobres per augmentar l’aforament i poder conservar les restes d’un pont històric de l’època de la revolució industrial a la nostra comarca, igual que han fet altres pobles com Santa Bàrbara que en han deixat un tram d’un pont similar al mig d’una rotonda de la carretera de Tortosa.


Bon exemple dóna l’Ajuntament als Vinarossencs amb propietats al casc antic, quan en comptes de conservar un patrimoni històric que només tindrà uns quaranta anys menys que les poques restes de la muralla carlina que governant el PVI vam aconseguir salvar, se li han carregat amb la punta d’una retro.


Roda de premsa: https://youtu.be/3Wd0Ks0KDSk


Posa't en contacte amb els nostres membres del PVI

Maria Dolores Miralles

mariadoloresmirallesmir@gmail.com

Juan Blanchadell

jblanchadell@pvi-vinaros.org

Marcela Barbé

marcelabarbe1@hotmail.com