Actualitat Política

El Partit de Vinaròs Independent lamenta l’estat del Jaciment del Puig de la MIsericòrdia de Vinaròs

domingo, 27 enero de 2019 | Categorias: Actuaciones, Nota de prensa, Noticias#VinaròsPerDamuntDeTot

? Des del Partit de Vinaròs Independent volem donar a conèixer a la ciutadania l’estat d’abandonament del jaciment iber del Puig de la Misericordia per part del Tripartit que només el “mig adecenta” de cara a la galeria per a la festivitat de Sant Antoni i Sant Sebastià.

⛈Després del fort aiguat del dia 19 d’Octubre que tots recordem, la premsa local i nacional es va fer ressò de la caiguda d’un mur d’una de les habitacions que van ser excavades aquest passat estiu, i poc després en va caure un altre.

No volem que es tire per la borda el treball dels arqueòlegs durant 6 estius a causa de la deixadesa de l’equip de govern, però si continua la seva inacció, aniran caient una paret rere l’altra cada vegada que tinguem fortes pluges, com si d’un dòmino es tractés.
A més a més del debilitament dels murs a causa de les condicions climatològiques també volem donar a conèixer que el jaciment ha estat desprotegit davant l’expoli d’alguns curiosos que al no tenir un vallat en condicions muntàven a la part més alta del jaciment per emportar-se un tros de ceràmica com a record, la qual cosa està penada, o per obtenir una simple fotografía.

?Com a un dels pocs BIC (Bé d’Interés Cultural) que té Vinaròs, desde PVI demanem que es tingue la cura que es mereix el seu patrimoni, és per això que la nostra regidora Mª Dolores Miralles demana a l’Ajuntament que es faça algun tipus de coberta lleugera com la de la necròpolis paleocristiana de Tarragona, per evitar més desperfectes al nostre assentament iber.

D’altra banda el SIAP (Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques) de Castelló recentment ha realitzat un Projecte de Consolidació del jaciment, que implica la restauració dels murs caiguts i la consolidació de la resta d’estructures arquitectòniques.

?Així mateix desde la secció cultural de Joves PVI, instem a l’Ajuntament a fer pressió junt a Diputació per a realitzar l’esmentat projecte l’abans possible i ficar un vallat de qualitat, no ens conformem amb una simple malla de plàstic que en dos dies tornarà a estar trencada.

❌Aquest és el llegat que vol deixar el tripartit?

#Vinaròs #PviVinaròs #PartitDeVinaròsIndependent #FemPoble#TenimMoltaDir


Posa't en contacte amb els nostres membres del PVI

Maria Dolores Miralles

mariadoloresmirallesmir@gmail.com

Juan Blanchadell

jblanchadell@pvi-vinaros.org

Marcela Barbé

marcelabarbe1@hotmail.com