Actualitat Política

Cospedal compara a Rajoy con Hitler y con Mussolini

miércoles, 27 agosto de 2014 | Categorias: Actuaciones, Rueda de prensa

Roda de Premsa del Partit de Vinaròs Independent sobre la reforma de la Ley Electoral que vol treure el Govern

«Hacer un cambio en las leyes electorales ya la han utilizado muchos personajes lamentablemente en la historia… Me estoy refiriendo a Mussolini, me estoy refiriendo a Hitler, me estoy refiriendo a muchas personas que, aunque llegaron de forma democrática, elegidos y una vez instalados en los gobiernos, cambiaron las leyes electorales para continuar».

Video de Diari del Maestrat

Això son paraules textuals pronunciades per la actual secretaria general del PP Maria Dolores de Cospedal en octubre del 2007 quant sen cap de la oposició en les Corts de Castilla la Mancha, el president socialiste d’aquella autonomia va decidir canviar la llei electoral per afavorir les possibilitats de guanyar d’un PSOE en franc retrocés. Pero li va sortir “rana” perquè va ser tal el retrocés que aquesta ingenieria de les urnes, a qui realment va afavorir va ser al PP que des-de llavors governa la comunitat.

Uns mesos avanç la Cospedal havia dit que  «reformar una ley electoral con los únicos votos y el único apoyo de un gobierno es algo que no se produce en ninguna democracia, que es un sistema propio de sistemas bolivarianos no propio de un régimen democrático».

I fa un any, el senyor Rajoy ens dia que  «Por supuesto que se puede modificar la ley electoral española, pero lo más importante es que cualquier modificación se haga con un gran consenso. Yo nunca modificaré la ley electoral por mayoría».

En el PP ara han canviat tots de parer, i a ells que mes els dona?  Total, si només es un més dels ja incomptables incompliments als que lamentablement ja ens tenen acostumats.

I perquè ho han fet, pos perquè la crisi i la irrupció de noves forces polítiques han mobilitzat i encara mobilitzarà molt més a totes aquelles persones que desencantades amb la política i amb la corrupció es quedaven a casa perquè pensaven que, per a tindre això, no valia la pena anar a votar.

Aquest cabdal de vots nous no aniran cap al PP i ells ho saben, han fet una projecció dels resultats en futurs comicis basant-se amb els resultats de les ultimes europees i amb les enquestes realitzades des de llavors, i lo que els resulta es tan negatiu per a ells que ha entrat la por, i ten tenen tanta com per a ser capaços de traure dels armaris les xaques blanques del Movimiento Nacional per donar un veritable cop d’estat al estil feixista – I no estic dient res més que no hague dit la Cospedal – modificant les normes electorals per tal de mantenir-se en el poder

Volen fer canvis en les Corst Valencianes,  passant de 99 a 79 diputats, manipulant amb la  llei de Hont, perquè fent els números repartint 79 escons les formacions majoritàries trauen una proporció d’un 6 o 7 % més d’escons que sobre els 99 actuals a costelles dels partits minoritaris que els perden. Com si els petits ja no estigueren prou castigats al quedar exclosos del repartiment d’escons aquells que no hagen arribat al 5 % dels vots (a altres comunitats es tope mínim és del 3 %).  Per tant no o és per estalvi, només és per manar en majoria absoluta. Lo demés no els importa un pepino, com tampoc els importa que se sapigue que si amb 20 diputats menys les Corts funcionaran igualment de be, es reconèixer “de facto” que fins avui 20 dels diputats no han fotut un brot, es més natros pensem que amb la meitat  o fins i tot amb un terç dels diputats en seríen més que suficients, perquè molt pocs son els que allí dins, avui en dia fan algo de profit. Però no ho faran perquè els números bons els surten amb 79 diputats.

¿De la mesura de de la tercera urna per a la Diputació que en hem de dir?. Pos només que es un altra manera concentrar els vots en els partits més votats i de silenciar als petits partits molt més silenciats encara de lo que ho estan amb l’actual sistema electoral en que  dels 27 escons, 26 se’ls reparteixen PP y PSOE i només 1 li ha tocat a Compromís.

Pero de tot, lo mes greu es el pretendre silenciant a un 60 % de votants al reconèixer només que son els vots del 40 % els que diguen qui es el alcalde que ens governarà. DEMOCRACIA EN ESTADO PURO

Diuen que els pactes entre petits desvirtuen el mandat de les urnes quan les  úniques coses que desvirtuen el mandat de les urnes son els incompliments dels programes electorals y més encara quan fan just tot lo contrari de quasi tot lo que van prometre als ciutadans, la impunitat del finançament il·legal de partits, el enriquiment il·legal de politics, les portes giratòries a canvi de a saber que, etc. Etc. Etc…

La paraula Pacte és quasi sinònim de la paraula Democràcia. Per tant la regeneració democràtica no s’obtindrà eliminant la possibilitat de pactes amb petits partits. On realment han de posar el dit és en moltíssimes coses però no en aquesta.  Per eixemple:

  • Separar completament el Poder Judicial, el Constitucional i el Suprem del control polític que el te dominat, fent per dir algo que els membres siguen triats per votació de jutges i fiscals al estil de com funcionen els col·legis professionals.
  • Eliminar la majoria dels aforaments.
  • Modificar el codi penal pujant les penes per delits polítics com el de prevaricació que avui només es castiga enviant al transgressor a casa uns pocs anys.
  • Regular moltísim més a fons el finançament als partits, les donacions, i  perseguir judicialment tant als corruptors com als polítics corromputs.

La prova palpable de que els pactes entre dos o tres minories que van suposar un 54 % dels vots dels vinarossencs va funcionar a la perfecció l’hem tingut ací a Vinaròs durant els 8 anys en que vam tindre la responsabilitat de governar, període durant el qual vam canviar a Vinaròs de baix a dalt,  i això malgrat la persecució inquisitorial a que ens va sotmetre el PP, amb constants falses denuncies interposades “como escritos” que mai cap va prosperar perquè només les varen posar per a desacreditar-nos i per entorpir la nostra gestió, sense lograr que ni una sola ens salpiqués, per un motiu molt simple i molt fàcil d’entendre.

En la nostra gestió com en tot en aquesta vida vam tindre errors i encerts, però a Vinaròs en vuit anys mai vam consentir cap merda de cap classe, i perdoneu per la expresió.


Posa't en contacte amb els nostres membres del PVI

Maria Dolores Miralles

mariadoloresmirallesmir@gmail.com

Juan Blanchadell

jblanchadell@pvi-vinaros.org

Marcela Barbé

marcelabarbe1@hotmail.com