Actualitat Política

A Vinaròs cal un reconeixement per Adolfo Suarez

miércoles, 26 marzo de 2014 | Categorias: Cartas boca arriba, Partido

La portaveu del Partit de Vinaròs Independent, María Dolores Miralles, demanarà avui a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament que s’aprove el que es done el nom d’un carrer o plaça al primer President de la democràcia, Adolfo Suarez.

Suarez 2

Javier Balada i Carlos Roger con el Presidente Suarez

De cap manera ens mou l’ànim d’oportunisme polític perquè només ens mou el propòsit de reintegrar-li a Adolfo el mèrit i el reconeixement que molts fins avui li han negat.

No és el cas del PVI.

Segurament els que de vostès van viure aquella època encara se’n recordaran que un considerable nombre de membres de l’actual PVI van començar la caminada política treballant molt activament dintre del CDS d’Adolfo Suarez arribant junt amb ell fins al final sense abandonar el vaixell com alguns van fer.

Més encara, el germen de la creació del PVI apareix just desprès de la renuncia d’Adolfo i del declivi del CDS, com intent de continuar dintre de l’àmbit municipal amb les maneres de fer i amb els valors del primer President de la democràcia, intentant mantenir aquella opció de centre en Vinaròs.

La decisió de continuar la tasca des de un  partit local e independent con el PVI va ser una aposta molt mes arriscada i difícil que la de saltar cap a uns altres partits com van fer alguns dels membres del CDS, per la qual cosa en el PVI ens considerem com els hereus continuadors d’aquelles polítiques de centre que entre PP i Socialistes es van encarregar de destruir.

Bo es que ara ho reconeguen però el mal el van fer llavors i sense cap dubte avui estem pagant les conseqüències d’aquell fustigament i demolició.

Es només per això que farem tot lo que estigue al nostre abast per a que la memòria d’Adolfo Suarez es perpetue a Vinaròs de la manera més forta possible, i que menys per això que el dedicar-li un carrer o una plaça.

I es més encara, pensem que aquesta plaça té que ser la que el PP unilateralment va designar com a Plaça d’España, perquè nomenant-la Plaça d’Adolfo Suarez, es manté l’espanyolitat de la plaça – lo qual li agradarà al PP –  i suposem que amb el nom de Suarez tots els grups ho recolzarem perquè així es reconeix al que encara que no va estar en les discussions constitucionals, està clar que, desprès del Rei, es el segon principal artifex de la Constitució actual.


Posa't en contacte amb els nostres membres del PVI

Maria Dolores Miralles

mariadoloresmirallesmir@gmail.com

Juan Blanchadell

jblanchadell@pvi-vinaros.org

Marcela Barbé

marcelabarbe1@hotmail.com