Actualitat Política

Entrevista a Mª Dolores Miralles en el 7dies

viernes, 28 diciembre de 2012 | Categorias: Entrevistas, Prensa

Mª Dolores Miralles: «Em sento vinarossenca, abans que de qualsevol altre lloc»

Mª Dolores Miralles compta en la seua genealogia amb la història d’un home , el seu pare, què, com tants altres homes i dones van patir en carn pròpia la Guerra Civil, “a casa sempre va pensar que va ser un període històric molt desafortunat, en el qual es van enfrontar germans contra germans, un guerra sense sentit”. “Sempre ens van recalcar que teníem que ser persones molt justes”. Amb aquesta premissa familiar, “apostar pel diàleg, i mai no per la violència” es va formar la regidora Miralles. La portaveu del Partit de Vinaròs Independent a l’Ajuntament de Vinaròs, que es defineix com “progressista” recorda el llegat familiar, una aposta vital què, en el seu cas, va transcendir cap a una opció política concreta, de simpatitzant del CDS passava a formar part activa del PVI, “som un partit que aglutina a gent diversa amb la característica definida de que som independents” explica des del rellotge de sol de la zona portaria. “Vaig entrar a formar part de ta vida política local perquè penso que estava dins d’una maduresa que hem permet vore les qüestions des del raciocini, des del compromís amb la meua feina”. Aconseguir un Vinaròs “dinàmic, capdavanter, que mire en esperança el futur” és per Miralles la base, “no identifico a cap sigla més en aquesta tasca que la del PVI. “Per a nosaltres, Vinaròs és el lloc en el que vivim, el lloc on tenim la família, i jo, primer que res, em sento vinarossenca, abans que de qualsevol altre lloc, i sempre lluito per aconseguir el millor per el meu poble perquè no estem subjectes a ningú”.  Miralles es defineix com “catòlica i practicant” i confessa que ja ha aconseguit el seu repte personal, “la vida m’ha ofert una segona oportunitat, i no penso demanar-li res més, estic molt satisfeta amb el que tinc, però el que sí demano per a Vinaròs. és vore en funcionament totes aquelles infraestructures en les quals vam posar tanta il·lusió. Que no es queden parades”. Miralles mira cap a la llotja per elaborar en un segon un desig, “que continue endavant la remodelació del port, que tenim una meravella”.  “Tenim que fer un gran esforç per intentar treballar de manera conjunta per tal de tirar-lo endavant”.

De projectes, segones oportunitats i compromís

En els últims plens vostè ha demanat en varies ocasions la dimissió d’algun membre del govern local, o de la bancada al complet

Aquesta actitud està vinculada a la passada legislatura, quan el PP llavors en l’oposició, va fer sang cada vegada que fèiem modificacions pressupostàries, o reconeixements extrajudicials, quan són formes completament legals i habituals d’adaptar uns pressupostos. Com la paraula indica són adaptacions dels pressupostos a les variacions, a les necessitats i imprevistos que es van produint en la gestió municipal, al igual que es produeixen en qualsevol empresa o economia domèstica. Van fer d’això cavall de batalla contra nosaltres, sense tindre en compte que allí on estaven governant, el PP feia modificacions i extrajudicials, tantes o més que nosaltres. Ells estant fent exactament el mateix i més en concret el Sr. Molinos, que en la passada legislatura era el que més va intervenir en els plens criticant-nos. Malgrat que li aprovem la majoria de les modificacions perquè és una eina que, com avanç quan nosaltres governàvem, es del tot impossible no utilitzar. A diferencia d’ells, nosaltres no els demanem la dimissió per incapacitat en gestionar un pressupost, com ells ens presentaven a nosaltres davant la ciutadania. És aquesta la diferència, i també és ara quan es posa de manifest la falsedat d’aquest i de molts altres muntatges del PP, muntatges que van utilitzar per tal de desgastar al contrari i aconseguir el poder.

Quina opinió li mereix el transcurs dels plens?

Penso que la imatge que es dona és calamitosa. Perquè malgrat que la major part de les ordres del dia de les sessions plenàries estan buides de contingut, les sessions es fan monòtones, llargues. A més, alguns regidors aprofiten l’ocasió per muntar un circ.

Què passa durant les comissions? Existeix debat?

La concentració de totes les regidories en quatre àrees, malgrat l’ inactivitat que s’ha instaurat en l’equip de govern i tot i els pocs assumptes que porten a debat, fa que les comissions transcorreguen d’una manera massa ràpida i sense pràcticament temps per poder estudiar la documentació que ens faciliten. El debat és inútil perquè lo que  prima és el “rodillo”. Crec que el PP utilitza les comissions informatives com una forma d’anivellar els sous als quatre regidors de l’equip de govern que no poden figurar com a tinents d’alcalde.

Què creu que ha millorat a Vinaròs des de l’entrada en el govern del PP?

Per molt que revise, incloent els racons, no veig cap cosa digna de ser presentada com una gestió positiva. Des de que el PP ha assumit responsabilitats de govern, ens han assassinat amb impostos, augmentat l’IBI i reinstaurant la taxa d’escombreries, que conjuntament amb la de la del Consorci, ha estat un pal per a les butxaques de tots els vinarossencs. Malgrat l’assessor de serveis, el poble està tan o més brut que mai, amb l’alcalde i el regidor, són “tres al sac i el sac enterra”.

Què és el més criticable de la seua gestió?

La falta de diàleg i la poca predisposició per a l’entesa amb alguns grups de l’oposició. Volem recordar-li al senyor alcalde que el dia de seua investidura va afirmar que “seria un alcalde de tots obert al diàleg”. Bé, està clar que aquest va ser el primer incompliment de tota una llarga llista.

Alguna felicitació?

Més m’estimo deixar-ho per més endavant en el cas què, finalment, acompleixen alguna cosa.

Si ens remuntem a l’anterior legislatura, quin és el projecte del qual el seu partit presumeix?

No creem que es tracte de presumir o no de projectes. Són tants i tants variats que cadascun té la màxima importància, Ciutat Esportiva, Camp de Fútbol, La Mera, el Mercat, els parcs sèniors, els parcs per a gossos, el Centre de Dia, el Vinalab, i un llarguíssim etc. … Però sense cap dubte l’obra que ha canviat per complet la fisonomia de Vinaròs, i avui sortosament ja ho  diu tothom, és el nou passeig marítim.

Si demà tingueren lloc eleccions, quina és l’aposta per Vinaròs més forta que faria el seu partit?

Projectes que queden per potenciar, cap de nova. Cal impulsar el polígon de les Soterranyes, avui més necessari que mai després de riuada de tancaments i desaparició d’empreses.

Creu que és necessari un canvi de model econòmic i de mentalitat per tal de superar aqueta crisi?

D’alguna manera ja ho he contestat abans. Cal apostar per l’industria i pel turisme, sense deixar de banda les altres activitats econòmiques com l’agricultura, la pesca o el comerç. Malauradament, a base de posar-nos pals a les rodes, anul·lant o congelant aquests projectes, el PP li ha fet perdre a Vinaròs un temps preciós, però que encara estem a temps de recuperar.

Creu que el PVI conserva la seua filosofia original?

Per descomptat. Sempre hem dit, i en això s’ha basat el nostre ideari, que nosaltres no obeïm a capa sigla de partit que ens obligue a prendre decisions que van en contra del poble de Vinaròs. Això és la base principal del perquè de la nostra raó de ser.

Com està vivint l’experiència des dels escons del PVI aquest legislatura sent portaveu de l’agrupació?

Amb molta responsabilitat, encara que preocupada perquè veiem que no són capaços de portar endavant molts dels projectes iniciats per nosaltres en l’anterior legislatura, com el Polígon de les Soterranyes o el Centre de Dia.

El divan

Vostè va reconèixer durant l’últim ple que el PVI va cometre una errada al principi de l’anterior legislatura al desdir-se en l’afirmació que es votarien a vostès mateixa.

L’errada no va ser el desdir-nos en la afirmació que votaríem al nostre candidat com alcalde, sinó el haver-ho dit durant la campanya. Els resultats d’aquelles eleccions i el pacte de govern entre el BLOC i PP van fer que quedéssim presoners d’aquesta afirmació que, en cas d’haver-se mantingut, hagués estat un complet desastre per a Vinaròs, perquè entre altres coses, el passeig no s’hagués acabat. Malgrat les conseqüències que aquella decisió ens ha portat, no ens penedim, perquè per responsabilitat i costés lo que costés, vam decidir optar per una opció, fer el que vam fer, i ho tornaríem a fer.

Creu que llavors es va fer massa sang? Creu que el incompliments es mesuren per igual en tots els partits?

Per descomptat. El PP va posar en funcionament la seua maquinària de partit i ens va insultar i menysprear. En referència a la segona qüestió està clar que no es mesuren de la mateixa manera. Actualment el PP no està complint cap de les propostes del seu programa electoral i pareix que aquí no passa res. Nosaltres no ens cansem de recordar tot allò que van dir que farien i no han fet, i encara més, recordar-los tot allò que van dir que no farien … i sí  que han fet.

Un poc d’autocrítica, coses a millorar

Moltes. No hi ha ningú perfecte, ni ningú disposa de la veritat absoluta.

Té amics entre els membres dels partits que conformen la corporació?

Amics i companys de corporació.

La política, és una devoció? O deu ser una professió?

Crec que deuria ser una professió amb vocació de servei públic.

Un llibre

Los Pilares de la Tierra, de Ken Follett.

Un personatge històric i perquè.

Un gran oblidat, Costa i Borràs, per ser el impulsor del nostre port i per el projecte de ciutat que ens ha llegat.

Un paisatge de Vinaròs.

El passeig marítim i la mar.

El dia perfecte.

Qualsevol dia quan em desperto per el mati. Dono gràcies

 


Posa't en contacte amb els nostres membres del PVI

Maria Dolores Miralles

mariadoloresmirallesmir@gmail.com

Juan Blanchadell

jblanchadell@pvi-vinaros.org

Marcela Barbé

marcelabarbe1@hotmail.com